18/05/2015 Michel67

Bol.com het sterkste retailmerk van Nederland

Dat is nog eens mooi nieuws: bol.com is op alle fronten het sterkste retailmerk van Nederland! Dat blijkt in ieder geval uit het Retail Merken Onderzoek 2015 dat is uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand Consultancy.

bol.com is het sterkste retailmerk van Nederland

In dit onderzoek werd de reputatie van de honderd belangrijkste retailmerken van Nederland langs de meetlat van 1875 consumenten gelegd (onderzoeksuitleg). Elk merk is gemeten op een veertigtal factoren, waaronder merkkracht, aankoopintentie en groeiverwachting.

De top 10 ziet er als volgt uit:

  1. bol.com (100)
  2. Albert Heijn (95)
  3. Kruidvat (94)
  4. HEMA (93)
  5. IKEA (89)
  6. Action (89)
  7. Lidl (88)
  8. Blokker (87)
  9. GAMMA (83)
  10. Jumbo (79)

Consumenten winkelen liever bij webwinkel bol.com dan bij fysieke winkels

‘Bol.com is niet alleen de bekendste, maar ook de meest gewaardeerde winkel van Nederland. Bovendien voelen Nederlanders zich het sterkst verbonden met dit online warenhuis’, verklaart merkadviseur Hendrik Beerda. ‘In vergelijking met de nummer twee op de ranglijst, Albert Heijn, valt vooral op hoeveel hoger bol.com wordt gewaardeerd (+11%). Ondanks de relatief korte historie wordt bol.com gezien als de winkel die het retailvak het best beheerst. Winkelen bij bol.com vindt de gemiddelde Nederlander zelfs leuker dan bij een fysieke winkel. De winkels van IKEA en Albert Heijn worden na bol.com als meest aantrekkelijk ervaren.’

Waarvan akte!

 

De resultaten van het Retail Merkenonderzoek 2015 zijn gepubliceerd in het meinummer van RetailTrends.